Download Free OMG OMG-OCUP-300 PDF and VCE Updated Today

OMG-Certified UML Professional Advanced Exam: OMG-OCUP-300 Exam
OMG-OCUP-300 Questions & Answers
Exam Code: OMG-OCUP-300
Exam Name: OMG-Certified UML Professional Advanced Exam
Q & A: 139 Q&As

1.The OCL dot operator may NOT traverse which classifier property?
A. operations
B. association ends
C. queries
D. attributes
Answer: A

2.What is NOT possible when a classifier receives a request via one of its ports.?
A. A new port is created on the classifier.
B. A behavior of the classifier is invoked.
C. The request does not trigger any behavior and is not forwarded.
D. The request is forwarded to a part of the classifier.
E. The port routes the request to one of a number of parts depending on the content of the
request.
Answer: A

3.In the exhibit, what is NOT true of ReclassifyObjectAction?
A. It has an output pin providing exactly one object.
B. It refers to any number of old classifiers.
C. It refers to any number of new classifiers.
D. It has an input pin taking exactly one object.
E. The default value for replacing all old classifiers is false.
Answer: A

4.How can UML be extended? (Choose two)
A. using Interface Definition Library (IDL)
B. using the Object Constraint Language (OCL)
C. using XML Metadata Interchange (XMI)
D. using profiles
E. reusing part of the UML infrastructure library and augmenting it with metaclasses and
relationships
Answer: D,E

5.Which stereotype CANNOT be used to elaborate the semantic intent of an Artifact
instance?
A. <<library>>
B. <<executable>>
C. <<script>>
D. <<source>>
E. <<specification>>
Answer: E

6.Which UML 2.0 Superstructure package reuses the InfrastructureLibrary package?
A. Classes::Core
B. CompositeStructures::Core
C. Structures::Kernel
D. Classes::Kernel
E. Kernel::Classes
Answer: D

7.What is true about an InformationItem in UML 2.0?
A. is not an abstraction
B. can have generalization
C. can have associations
D. is not instantiable
E. can have features
Answer: D

8.What does the protocol conformance between two protocol state machines mean?
A. the specific state machine must abide by the behavior of the general state machine
B. all triggers in the two protocol state machines must be the same
C. the two protocol state machines must be the same
D. the general state machine must abide by the behavior of the specific state machine
E. the specific state machine must have the same number of states and transitions as the
general machine
Answer: A

9.What is true about a model in UML 2.0?
A. cannot contain another model
B. can represent only software systems
C. is a kind of package
D. is a kind of component
E. can represent all system structures
Answer: C

10.What is a protocol of an interface?
A. procedure that implements the communications-based behavioral features of the
interface
B. kind of behavior that describes the implementation of the object that realizes the
interface
C. kind of state machine that defines ordering constraints on the behavioral features of the
interface
D. interaction specification associated with the interface
Answer: C

11.What determines which value an object flow edge chooses to move from the source?
(Choose two)
A. transformation
B. upper bound
C. ordering
D. effect
E. weight
F. selection
Answer: D,F

12.What is wrong in this deployment diagram exhibit? (Choose two)
A. Icons are swapped.
B. Interface on Order should point up.
C. <<manifest>> arrow should have a dashed line.
D. <<manifest>> arrowhead should be hollow.
E. <<manifest>> arrowhead should be solid.
Answer: A,C

13.What does the composite structure notation show in the exhibit?
A. p is a port on a part of composite C, which is not shown.
B. p is a port providing a system service.
C. p is a hidden port.
D. p is a behavior port.
Answer: C

14.In the exhibit, how many links are created by default when an instance of A is created?
A. two
B. four
C. none
D. eight
Answer: B

15.A ReplyAction always follows what action?
A. AcceptCallAction
B. AcceptEventAction
C. ReadExtentAction
D. CreateLinkObjectAction
E. StartOwnedBehaviorAction
Answer: A

16.When a component is deleted, what happens to objects in a component’s namespace?
A. objects are deleted
B. only those objects that participate in shared aggregations are retained
C. objects continue to exist
D. contents of the component’s namespace are promoted to its superclass
Answer: A

17.In planning to describe (in UML) a middleware software package, a company recently
acquired, which class is most likely created to describe the package itself?
A. Manifestation
B. Device
C. DeploymentSpecification
D. ExecutionEnvironment
E. Artifact
Answer: D

18.What are the ways that the UML metamodel reuses the InfrastructureLibrary package?
(Choose two)
A. specializes meta-metaclasses that are defined in the InfrastructureLibrary
B. stereotypes meta-metaclasses that are defined in the InfrastructureLibrary
C. exports and generalizes metaclasses in the InfrastructureLibrary
D. imports and specializes metaclasses in the InfrastructureLibrary
E. is instantiated from meta-metaclasses that are defined in the InfrastructureLibrary
Answer: D,E

19.What does the composite structure notation show in the exhibit?
A. p is a hidden port.
B. p is a behavior port.
C. p is a port on a part of composite C, which is not shown.
D. p is a port providing a system service.
Answer: A

20.Which statements are true about OCL? (Choose three)
A. OCL is a query language.
B. OCL is a programming and procedural language.
C. OCL is a typed language.
D. OCL is a procedural language.
E. OCL is a specification language.
F. OCL is a programming language.
Answer: A,C,E

…go to http://www.lead2pass.com/omg-ocup-300.html to download the full version Q&As.

Lead2pass Testking Pass4sure Actualtests Others
$99.99 $124.99 $125.99 $189 $29.99-$49.99
Up-to-Dated
Real Questions
Error Correction
Printable PDF
Premium VCE
VCE Simulator
One Time Purchase
Instant Download
Unlimited Install
100% Pass Guarantee
100% Money Back